Madinga šio sezono virtuvė

Madinga virtuvėKaip atrodo stilinga šio sezono virtuvė? Kokie turėtų būti virtuvės baldai? Visos geriausios interjero idėjos virtuvei – jau čia, naujos ir įkvepiančios.

Žalia spalva – atgaiva

Šį sezoną žalumynai persikels net ir į virtuvę. Jeigu atrodydavo, kad visas virtuvės interjeras turėtų būti kuo sterilesnis, virtuvės baldai praktiški, nereikalinga kažkokie po kojomis besimaišantys dekoratyviniai niekeliai, tai šį sezoną viskas keičiasi. Dalykai, kurie buvo nelabai svarbūs, staiga tampa mados klyksmu. Žalumynai ir gamta tarsi įsiveržia į visų mūsų virtuves. Jau niekas nebijo, kad koks gėlės žiedlapis įkris į sriubą, ar kad koks nors žolės stiebasužgrius ant kepsnio. Žalumynai visais savo pavidalais, valgomi ir nevalgomi, susirango į virtuvę. Todėl virtuvės idėjos interjerui pirmiausiai yra pritaikytos botanikos sodui. Ant sienų darosi madingos visokios grotelės ir lentynėlės, ant kurių galėtų vytis linksmi vijokliai. Taip pat atsiranda daug žaidimo ir magijos iš spalvotų vazonėlių. Jie nuo šiol gali būti labai skirtingi ir traukti akį, tad reikia atitinkamai derinti ir sienų, grindų spalvas. Idealus variantas – baltos sienos, balti arba juodi, pilki virtuvės baldai ir visur žaliuojantys augalai. Bet žaliuojantys. Ne skleidžiantys savo įvairiaspalvius žiedus, o žaliuojantys. Taigi, smagu turėti tokią gražią virtuvę, kur kvapą skleidžia ne tik verdamas troškinys, bet ir ant palangės siūbuojantis fikusas.

Senienos traukia

Kita tendencija, jau ne pirmus metus išsilaikanti interjero rinkoje – senienos. Jeigu dar nespėjote kaip reikiant pritaikyti savo senos virtuvės pokyčiams, tai ir neskubėkite. Gali būti, kad sunaikinsite autentiškus ir pačius gražiausius dalykus. Dabar virtuvėje gražu palikti senas sijas, sena raudonų plytų siena išvis tampa mados klyksmu. Niekam nebereikia jūsų nuplaunamų tapetų ar lygių it liniuote nubrėžtų linijų. Dabar reikia grubių, masyvių senovės formų. Ant nelygiai išdaužytų sienų ir plytų galite pasidaryti lentynėles ir laikyti prieskonių buteliukus. Raudonos plytos sienas tiesiog kuo nors nulakuoti, o medines sijas nudažyti balta spalva. Dekupažo gaminiai taip pat gali prikelti naujam gyvenimui ne vieną paviršių. Senas bjaurus stalas, nudažytas pasirinkta spalva ir pagražintas dekupažu, gali būti naudojamas kaip labai gražus dalykas. Taip pat ir visi indai, kurie bus matomi viešai. Žodžiu, nepersistenkite, tačiau žinokite, kad galima tikrai labai daug dalykų iš senovės ištraukti naujam gyvenimui. Kaip kokiame renesanse, kai seni dalykai ne išmetami, o vėl atgaivinami antram gyvenimui.

Vienas atsiliepimas apie “Madinga šio sezono virtuvė

  1. Man virtuvėje vienas svarbiausių dalykų yra apšvietimas, nes suteikia jaukumo ir gyvumo aplinkai. Tad teko ilgai pasukti galvą kokį šviestuvą rinktis, tačiau galiausiai atradau, jog minimalistiniai sietynai
    gali būti tinkami mano virtuvei, tad dabar džiaugiuosi gražia bei išskirtine virtuve.

Palikite atsiliepimą